Doe mee met de Quiz van Nix!

Lunch

Doe mee met de online quiz en vergroot uw kennis over drugs, alcohol en uw puberkids! Boordevol tips. 

Een interactieve quiz met praktische tips en nuttige informatie voor ouders van pubers over omgaan met alcohol en drugs Tijdens de pubertijd krijgt je kind te maken krijgen met verschillende verleidingen zoals alcohol drinken, blowen, lachgas en andere middelen. Best spannend, want kunnen ze er goed mee omgaan?

Op 28 januari organiseert de Tactus Verslavingszorg in samenwerking met drie acteurs van Helder Theater een online quiz, een ludieke manier om als ouder meer kennis op te doen over pubers, alcohol en drugs. Uiteraard worden er opvoedtips met u gedeeld. Heeft u afspraken met uw puber over alcohol? Mogen ze bij u thuis drinken onder de 18? Heeft u wel eens gehoord van Nix 18? Hoe ga je als ouder om met indrinken thuis? Wat als er bij andere wel mag worden gedronken onder de 18? Wat doet alcohol eigenlijk met het puberbrein? Wat voor drugs zijn er allemaal? En wat weet u eigenlijk over drugs?

Inzicht in de wereld van pubers De gemeente Zutphen en Tactus Verslavingszorg vinden het belangrijk dat ouders en verzorgers een beter beeld krijgen over de verleidingen waar jongeren mee te maken krijgen en hoe hiermee om te gaan in de opvoeding. Door middel van theaterscenes wordt een inkijkje gegeven in de wereld van pubers. Ook worden er tips gegeven voor het omgaan met lastige situaties in de opvoeding. De quiz is voor ouders en verzorgers van kinderen tussen de 12 en 18 jaar uit gemeente Zutphen.

De quiz is online vanuit huis te volgen op donderdagavond 28 januari van 19.30 tot 20.45 uur. Test uw kennis en doe mee! Misschien gaat u er met een leuke prijs vandoor.

Meedoen is super eenvoudig

Geef u op door een mail te sturen naar het volgende e-mailadres: quizvannix@tactus.nl en u ontvangt kort van tevoren een link! Voor vragen kunt u mailen naar Evelien Meijer: e.meijer@tactus.nl