Eigen bijdrage

Wat houdt de eigen bijdrage voor de zorg in?

Met de eigen bijdrage betaalt u een deel van de kosten van de zorg. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt door het CAK (Centraal Administratiekantoor Bijzondere Zorgkosten) vastgesteld. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Bereken de maximale hoogte van de eigen bijdrage met het rekenprogramma van het CAK. Of gebruik hiervoor de app. Ook kunt u het CAK bellen voor hulp bij het invullen.

Het Plein - collectieve zorgverzekering

Rijksoverheid - eigen risico zorgverzekering

CAK app - eigen bijdrage Wmo

Kunt u de eigen bijdrage voor uw zorg niet betalen?

Als u een laag inkomen heeft, kunt u zich via de gemeente aanvullend collectief verzekeren. U krijgt dan in sommige gevallen de eigen bijdrage die u betaalt terug via uw verzekering.

De gemeente Zutphen heeft een collectieve zorgverzekering bij Menzis. Dit heet GarantVerzorgd. U betaalt minder premie en de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen wordt vergoed. U komt in aanmerking voor GarantVerzorgd als u een laag inkomen heeft. Kijk voor meer informatie op de website van Het Plein.

U vraagt de zorgverzekering aan via de website van Menzis. Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Bel Menzis of neem contact op met Het Plein.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Het Plein (Sociale Zaken en Wmo)

Openingstijden: ma t/m do 8.30 - 16.00 uur, vrijdag 8.30 - 12.30 uur. Na 12.30 uur alleen op afspraak.

Bezoekadres

Henri Dunantweg
1
7201 EV
Zutphen

Postadres

9010
7200 GL
Zutphen

Het Plein - collectieve zorgverzekering