Mijn administratie

Heeft u moeite met uw administratie?

Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt.

Om uw administratie overzichtelijk te houden, opent u alle post meteen. Leg brieven, rekeningen en afschriften bij elkaar. Leg ze ook op datum. Laat vaste lasten als huur, gas en licht, tv en telefoon automatisch van uw bankrekening afschrijven. Pin een vast bedrag per week en niet meer. Zo krijgt u een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit kunt u bijhouden in een map met tabbladen of in een online huishoudboek.

Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo heeft u al uw geldzaken op één plek bij de hand.

Misschien kan een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie u helpen. Kijk op de website voor meer informatie. U kunt ook hulp vragen aan het sociaal wijkteam.

Sociale wijkteams

Toets 0 in het keuzemenu voor de sociale wijkteams. Gratis en zonder verwijzing.

Nibud - administratie bijhouden

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Vraag vrienden, familie of kennissen om hulp. Of vraag of een vrijwilliger van de Vrijwilligerscentrale u kan helpen. U kunt ook hulp vragen aan het sociaal wijkteam.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Vrijwilligerscentrale Zutphen

Oude Bornhof
47A
7201 DV
Zutphen

Sociale wijkteams

Toets 0 in het keuzemenu voor de sociale wijkteams. Gratis en zonder verwijzing.

Wilt u een cursus volgen om te leren hoe u uw administratie op orde maakt?

Vraag aan een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie om u te helpen. Deze kan met u op zoek naar een geschikte cursus bij u in de buurt. Bijvoorbeeld een cursus Omgaan met geld. Of hoe u een online cursus kunt doen. Neem contact op met Humanitas Thuisadministratie District Oost.

Krijgt u uw administratie niet meer op orde?

Vraag of iemand uit uw omgeving u helpt. Lukt dat niet? Vraag hulp aan het sociaal wijkteam. Mogelijk kunt u tijdelijke ondersteuning krijgen.

Sociale wijkteams

Toets 0 in het keuzemenu voor de sociale wijkteams. Gratis en zonder verwijzing.