Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of rouwverwerking. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp. U kunt MIND Korrelatie ook via Whatsapp vragen stellen over psychische klachten. Online informatie en behandelingen vindt u op Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Omgaan met depressie.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief is er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Neem contact met hen op of kijk op de website.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met Sensoor.

Sommige huisartsen hebben iemand in dienst die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg. Dit heet een praktijkondersteuner GGZ. Vraag uw huisarts om meer informatie.

Misschien vindt u hulp bij GGNet. U kunt ook langsgaan bij het praktijkhuis van Ixta Noa. Of praat met iemand van het sociaal wijkteam.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

GGNet

Hoofdlocatie. Kijk op de website voor alle locaties en de openingstijden.

Den Elterweg
75
7207 AE
Zutphen
Toon op kaart (1)
x

Ixta Noa - praktijkhuis Zutphen

Klik op Regio Zutphen voor informatie over het Praktijkhuis.

Stationsstraat
1
7201 MC
Zutphen

Sociale wijkteams

Toets 0 in het keuzemenu voor de sociale wijkteams. Gratis en zonder verwijzing.

Sensoor

Dag en nacht een luisterend oor

Psyfit

Verbeter je mentale fitheid

Omgaan met depressie

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

Labyrint In Perspectief

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Kleur je leven

Waarover wilt u iets weten?