Voeding voor een baby

Wilt u informatie over voeding voor zuigelingen?

Het consultatiebureau heeft een folder over de voeding voor zuigelingen van 0 tot 12 maanden. Hierin staat informatie over borstvoeding, donormelk, kunstvoeding en bijvoeding. Gebruik bij bijvoeding het voedselintroductieschema om te zien met welke groenten en fruitsoorten u het beste kunt beginnen. U kunt kiezen uit potjes of zelfgemaakte voeding.

Of kijk op de website van het Voedingscentrum. Daar kunt u het boekje kopen 'Alles over gezond eten en bewegen met baby en peuter'. Of leen een boek bij de bibliotheek.

CJG Zutphen - baby

Voedingscentrum - mijn kind en ik

Borstvoeding of flesvoeding?

Borstvoeding is het beste voor uw baby. Voedt u uw kind niet aan de borst? Dan kunt u uw kind voeden met uw eigen afgekolfde melk of melk van een donormoeder. Heeft u geen moedermelk of wilt u geen moedermelk geven? Dan kunt u uw kind flesvoeding geven. Flesvoeding heet ook wel kunst- of zuigelingenvoeding en is onder andere te koop bij de supermarkt en de drogist.

Heeft u nog vragen? Stel ze aan uw kraamhulp of de medewerkers van het consultatiebureau. Of neem contact op met een gecertificeerde lactatiekundige. Zij geven hulp bij borstvoeding en hebben ervaring met het oplossen van borstvoedingsproblemen. U vindt een gecertificeerde lactatiekundige op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult.

Gelre ziekenhuizen Zutphen organiseert voorlichtingsavonden over bevallen en borstvoeding. Kijk op de website voor meer informatie.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Consultatiebureau Margriet

Antroposofisch consultatiebureau. Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren.

Govert Flinckstraat
1
7204 HK
Zutphen
Toon op kaart (1)
x

Consultatiebureau Zutphen

Inloopspreekuur: dinsdag 14.00 - 15.00 uur.

Govert Flinckstraat
1
7204 HK
Zutphen

Gelre ziekenhuizen Zutphen - borstvoedingsvoorlichting

Moedermelk Netwerk

Nederlandse Moedermelkbank

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL)