Kunt u niet voldoende eten en drinken kopen? Voedselbank Zutphen kan u helpen!

voedselbank zutphen

Ook in regio Zutphen zijn er nog veel mensen die moeite hebben met rondkomen. Bovendien wordt alles in ons dagelijks leven steeds duurder. Daardoor is er soms niet genoeg geld over voor voldoende eten en drinken. Heeft u soms heb niet genoeg geld om alle boodschappen te kopen die u eigenlijk nodig heeft voor u en uw gezin? Misschien kan de Voedselbank Zutphen u helpen met een wekelijks voedselpakket.

Bij de Voedselbank kunt u eten en soms ook andere spullen gratis ophalen. Hiermee kunt u één keer per week de andere boodschappen aanvullen. U krijgt vooral eten zoals brood, koffie of verse groenten en fruit. Maar soms ook andere producten zoals schoonmaakspullen of artikelen voor persoonlijke hygiëne.

Wat doet Voedselbank Zutphen?

De voedselbank heeft twee hoofddoelstellingen. Namelijk het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen. Samen met het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Voedselbank Zutphen is sinds eind 2005 actief en tegenwoordig worden er wekelijks voedselpakketten verstrekt aan inwoners van Zutphen en omgeving.

Voedselbank Zutphen is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en giften van bedrijven, particulieren en maatschappelijke hulpverleningsorganisaties, kerken, serviceclubs, particuliere stichtingen met sociale doelstellingen en dergelijke.

Heeft u hulp nodig?

Kijk ook op de website van Voedselbank Zutphen om te zien hoe de Voedselbank werkt en of u in aanmerking komt. Download het aanvraagformulier of haal het formulier op bij het uitgiftepunt. Volg de instructies op het formulier. Nadat de Voedselbank uw aanvraagformulier heeft ontvangen, volgt een gesprek. Kijk voor meer informatie op de website.