Week van de opvoeding

Opvoeden: staan en opvallen

Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’.Het opvoeden van je kinderen en jongeren is belangrijk maar soms ook best lastig. Daarom staat de Week van de Opvoeding in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. 

De Week van het opvoeden in 2020

In 2020 is de Week van maandag 5 oktober tot en met zondag 11 oktober. Het thema van de Week is dit jaar ‘Staan en Opvallen’. Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig.

Wat is goede opvoeding?

Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? De Week wordt ieder jaar georganiseerd om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken. Zo voel jij je eerder gesteund en krijg je zo ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Vragen over opvoeden of wel eens van gedachten met andere opvoeders praten? Kijk of #oplader iets voor je is. VRAGEN RONDOM OPVOEDEN MET ELKAAR DELEN, HULP AANBIEDEN EN VRAGEN

Door en voor wie?

De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren of een activiteit te bezoeken.

Activiteiten tijdens de Week worden georganiseerd door:
-Ouders
-Kinderen en jongeren
-Scholen
-Kinderopvang
-Centra voor Jeugd en Gezin
-Bibliotheken
-Sport-, cultuur- en welzijnsverenigingen
-Buurthuizen
-Speeltuinen
-Jeugdzorginstellingen
-Gemeenten

Qua activiteiten is alles mogelijk: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind of een lezing over positief opvoeden. Meer weten? Kijk op week van de opvoeding