Ik heb iemand in mijn omgeving met psychische klachten

Omgaan met psychische klachten kan moeilijk zijn. Ook voor familie en vrienden.

Op de website Labyrint in Perspectief vindt u informatie, advies en verhalen van anderen. U kunt ook bellen en mailen.

Op de website Naasten in Kracht kunt u uw verhaal delen met anderen. Hier vindt u ook tips voor familie en vrienden van mensen met psychische klachten.

Verward gedrag kan ontstaan door psychische klachten of dementie. Maakt u zich zorgen om iemand? Meld het bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag of bel 0800-1205.

Soms is iemand met verward gedrag een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. Dan is er meteen hulp nodig. Bel het Advies- en meldpunt verward gedrag voor hulp. Als de situatie levensbedreigend is, belt u 112.

GGNet biedt veel verschillende soorten hulp voor mensen die een naaste hebben met psychische problemen. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

GGnet voor familie van patiënten

Website
www.ggnet.nl/familie-en-naasten

TeamED16 - ervaringsdeskundigen

Team ED. Ervaringsdeskundigen die naast je staan. Iemand die luistert. Die begrijpt waar je het over hebt. Die zelf ook diep heeft gezeten. Iemand die jouw taal spreekt. Een maatje met ervaring dus. Dat is Team ED. Kun jij zo’n maatje wel gebruiken? Of wil jij zo’n maatje worden? Team ED is een project van Zorgregio Midden-IJssel/Veluwe-Oost. ED staat voor: vrijwilligers die ondersteuning bieden aan jongeren in dezelfde situatie als waarin ze zelf ooit zaten. Denk aan verslaving, misbruik, prostitutie, misdaad, mensenhandel, onveiligheid thuis. Meer informatie? Kijk op teamed16.nl.

Website
https://teamed16.nl/
Telefoonnummer
06 27 07 68 70

GGNet - hulp voor familie en naasten

Advies- en meldpunt verward gedrag

Dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 23.00 uur. U krijgt een ervaren hulpverlener aan de lijn die u advies geeft.

U kunt dit nummer bellen als u zich zorgen maakt over iemand die verward gedrag vertoont. Het kan bijvoorbeeld gaan om een buurvrouw die al een tijd haar gordijnen dicht heeft. Of over een kennis die zichzelf verwaarloost.

Telefoonnummer
088 933 55 00

Impluz Preventie

Impluz Preventie ontwikkelt programma’s en geeft (preventie-)trainingen en cursussen om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Of je je nou als volwassene wilt ontwikkelen, op zoek bent naar meer balans of dat je een cursus voor je kind; al ons aanbod richt zich op het vergroten van de veerkracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven. Dus ook voor mensen met lichte psychische problemen.

Website
https://www.impluz.nl/
E-mailadres
info@impluz.nl

Naasten Centraal

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Website
www.naastencentraal.nl
E-mailadres
info@naastencentraal.nl
Telefoonnummer
0900 254 66 74

Naasten in Kracht

Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Website
www.naasteninkracht.nl

Meldpunt zorgwekkend gedrag

Website
www.meldpuntzorgwekkendgedrag.nl
Telefoonnummer
0800 12 05