Zuidwijken, jaren '70 wijk aan de IJssel

De Zuidwijken is een wijk in het zuiden van de Zutphen, bestaande uit tien buurten. Het is een typische jaren 70-woonwijk. Ook het landelijke gebied Bronsbergen hoort bij de Zuidwijken. Er wonen ruim 7.213 mensen in de Zuidwijken.  De wijk ligt in het gebied tussen de Vierakkerse Laak, de Den Elterweg, de Laan naar Eme en de rivier de IJssel. De N348 scheidt de nieuwbouw van het landelijk gebied en loopt met de Cortenoeverse Brug over de IJssel. Zuidwijken bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen die afgewisseld worden door appartementen en maisonettewoningen. In de wijk is het overdekte winkelcentrum De Brink gelegen. Er zijn ook diverse scholen waaronder een aantal Vrije Scholen. 

Contact leggen met de wijkregisseur of andere werkers in de wijk? Zuidwijken wijkregisseur en wijkwerkers. Er zijn ook diverse bewoners organisaties in de Zuidwijken actief: Bewonersorganisaties Zuidwijken

Hulp nodig of heb je een vraag? Of wil je iets doen in je eigen buurt of wijk? Dan is het sociale wijkteam van Perspectief Zutphen in jouw wijk, er voor je. Zij denken graag met je mee en helpen je. Je hoeft daarvoor niet te betalen. 

Buurtbemiddeling

Erger je je aan een alsmaar blaffende hond, aan harde geluiden, heb je last van pesterijen of van wat anders? En levert dat spanning op bij jezelf en/of in de buurt? Dan kan Perspectief Zutphen helpen met buurtbemiddeling. Deze hulp is gratis. 

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt bij het oplossen van een conflict met je buren. Dat doen we door eerst met alle partijen apart contact te hebben. Als iedereen die betrokken is bij het conflict hulp wil van buurtbemiddeling, dan nemen we de volgende stap. We gaan samen in gesprek. Bij dat gesprek zijn twee vrijwillige buurtbemiddelaars. Zij zijn onpartijdig en ondersteunen jullie om samen tot een oplossing te komen, waarin iedereen zich kan vinden. Na een paar maanden nemen we contact op om te horen hoe het gaat.

Wil je contact met buurtbemiddeling?
Je kunt bellen met Mark Rietdijk, coördinator buurtbemiddeling: 06-30118918 of met het algemene nummer: 0575-519613.
Of mail naar buurtbemiddeling@perspectiefzutphen.nl.

Jongerenstraatcoach

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en zit je ergens mee? Bijvoorbeeld school, vrienden, ruzies, uitgaan, werk, schulden of uit huis gaan. Je bent met je vragen welkom bij onze sociale wijkteams. Of neem contact op met de jongerenstraatcoach van Perspectief Zutphen. De jongerenstraatcoach Fatih luistert naar je verhaal en denkt graag met je mee. Dit kost niets en is vertrouwelijk. Samen met Fatih kijk je wat er nodig is om verder te kunnen. Bel, mail, app of spreek Fatih aan op straat of op school, want daar is hij regelmatig aanwezig. Zijn nummer is 06-30118495. Zijn mail is: f.eren@perspectiefzutphen.nl.

Hulp bij klusjes in en om je huis? Buurtservice van Perspectief Zutphen biedt uitkomst.  

Heb je een praktische klus in huis of tuin, waar je hulp bij nodig hebt? Bijvoorbeeld dat schapje in de keuken dat opgehangen moet worden of de heg in de tuin die gesnoeid moet worden. Neem gerust contact op. De deelnemers en vrijwilligers van buurtservice doen de klus graag voor jou of samen met jou.

 

Nieuws & Activiteiten